post

Goede voeding is een belangrijke basis voor de gezondheid van je hond of kat. Toen ik na mijn studie aan de Landbouw Hoge School weer een hond kreeg wilde ik natuurlijk het beste voer. Met de opgedane kennis bleek er geen voer te zijn dat aan mijn voorwaarden voldeed. De zoektocht die daarna startte heeft mede geleid tot het ontstaan van EcoVit, UwBrokkenPiloot en DierenCentraal.

Zoektocht naar Vitale voeding

“Meer dan 70% van het hondenvoer bevat stoffen waar je hond niet gezonder van wordt!”

Mijn zoektocht naar vitaal hondenvoer begon toen wij onze Berner Sennen (Sendie) als pup kregen. Ik ben zelf heel bewust met voeding en gezondheid bezig en wil daarom ook het beste voor mijn trouwe makker. Tijdens mijn studie aan de Agrarische Hoge School heb ik veel over diervoeding geleerd. Toen ik opzoek ging naar Vitaal Voer voor de hond, stuitte ik op een woud van termen, stoffen, ingrediënten, beweringen en meer. De ene fabrikant belooft nog meer dan de andere…

Ja, ja, goede reclame doet verkopen, maar is het ook echt zo? Niet dus! Onder verantwoorde vitale voeding versta ik producten vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen welke ook geschikt zijn voor menselijke consumptie, zonder geur-, kleur-, smaakstoffen, zonder soja, zonder kadavermeel, zonder chemische antioxidanten en zonder chemische conserveringsmiddelen.

Bij nader onderzoek bleek dat in de meerderheid van de hondenvoeders stoffen zitten die ongezond tot zelfs zeer schadelijk zijn. Ze dragen niet bij aan de gezondheid van je hond op lange termijn.

Maar je hond wordt er ook niet direct ziek van. Als dat zo was, was het natuurlijk simpel. Nee, het is een sluipend proces van de opslag van gifstoffen in het lichaam van de hond.

Wist je dat er nauwelijks regels gelden voor honden- en kattenvoeding?

De regels voor voeding voor koeien en varkens is vele malen strenger dan de regels voor honden- en kattenvoer. Reden: In Europa worden honden en katten niet gegeten. Koeien en varkens wel.

Stoffen verboden voor menselijke consumptie mogen dus gewoon in het voer van je hond zitten.

 

Ik ontdekte dat ruim 90% van de vacht- en huidproblemen voedingsgerelateerd zijn. De huid fungeert als een extra orgaan om afvalstoffen af te voeren, wanneer de organen die ervoor bedoeld zijn dit niet meer kunnen! Dit gaat dan gepaard met jeuk, continue verharen, rode plekjes, bultjes, etc.

De meeste dieren met huid- en vachtproblemen blijken na enkele weken tot enkele maanden meestal van hun problemen af te zijn, wanneer ze overstappen op voer zonder belastende stoffen.

Ook tekorten aan vitaminen en mineralen kunnen het gevolg zijn van voeding. Bij complete diervoerders bleek dat wel in orde. Alleen de gebruikte grondstoffen liet nog wel eens te wensen over. Zo levert soja bijvoorbeeld wel een mooi eiwitpercentage in de brok, maar het is een eiwit waar de hond niets mee kan.

Vitale voeding dient dus vrij te zijn van belastende stoffen, te voorzien in de juiste nutriënten, vitaminen en mineralen, en gemaakt te zijn van hoogwaardige grondstoffen!

En aangezien voer dat aan die eisen voldoet destijds niet te vinden was, ben ik zelf met EcoVit op de markt gekomen!

EcoVit verslaat alle supermarkt-brokken:

  • Vrij van chemische conserveringsmiddelen
  • Vrij van chemische geur-, kleur- en smaakstoffen
  • Vrij van soja
  • Vrij van kadavermeel

–> Natuur product waar je minder van hoeft te voeren dan van de gemiddelde supermarktbrok!

Verslaat merkbrokken op Prijs/Kwaliteitsverhouding.

Andere Voordelen van EcoVit:

  • Natuur Product
  • Compleet Diervoeder
  • Hoogwaardige grondstoffen
  • Minder van nodig
  • Lage Voerkosten per Maand

–> EcoVit: Een A-brok voor een C-prijs!

 

Plezier voor Mens en Dier!

Bert Tijhoff